TIETOJA TEOKSESTA

Kuva: Petra Vehviläinen

Jälkiä on 14-osainen ääniteossarja, joka tarkastelee erilaisia kaupunginosia ja ympäristöjä jälkien näkökulmasta. Teokset sijoittuvat Helsinkiin kattaen eri alueita mahdollisimman monipuolisesti. Kukin teos rakentuu yhdessä ympäröivän kanssa neuvotellen ja improvisoiden, siitä vaikuttuen, ollen jokainen omanlainen kokonaisuutensa. Teokset sisältävät ääntä, musiikkia, tekstimateriaalia ja visuaalisia elementtejä, jotka ovat syntyneet vuorovaikutuksellisessa suhteessa ympäröivään. Teokset ovat paikkasidonnaisia ja tarkoitus on että ne koetaan siinä ympäristössä mihin ne on luotu. Teos on kaikkien saatavilla ja koetaan yksilöllisesti kuulokkeiden kanssa vapaavalintaisena aikana. Teokset sijoitetaan alueelle soittorasian muodossa johonkin tiettyyn paikkaan ulos, josta ne netistä löytyviä koordinaatteja ja ohjeita vastaan voi löytää. Jokainen soittorasia sisältää linkin ääniteokseen joka on n.30-60minuuttia. Soittorasia on itsessään myös teos, jonka rakennusmateriaali muodostuu ympäristöstä kerätyistä “jäljistä”, objekteista, jotka voivat olla peräisin mm. ihmisten, eläinten, kasvien tai geologisten voimien toiminnasta.

Jokaiseen teokseen liittyy myös konserttimainen avajaisperformanssi, jossa kuljetamme yleisöä alueella. Ajatus tästä syntyi, kun olimme elokuussa 2018 nauhoittamassa Vuosaaressa ja Itäkeskuksessa ja matkan varrelle sattui niin monta merkityksellistä kohtaamista ohikulkijoiden kanssa. Vuosaareen ja Itäkeskukseen on jo avattu molempiin omat ääniteokset vuoden 2018 Jälkiä -pilottihankkeen tiimoilta. Tällä hetkellä teokset löytyvät Suomenlinnasta, Kruunuvuorenrannasta, Malminkartanonhuipulta ja Tapulikaupungista. Vuoden 2020 aikana avataan teokset myös Annalaan, Haagaan, Kulosaareen ja Jakomäkeen.

Instagram: @jalkiateos
FB: https://www.facebook.com/jalkiasarja/

Yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa
Tapulikaupungin teos yhteistyössä Zodiakin kanssa
Teosta tukee: Koneen Säätiö #rohkeaavaus
Tuotanto: Teatteri Circus Maximus (http://circusmaximus.fi)

Aino Juutilainen on sellisti, improvisoija ja säveltäjä, joka työskentelee teatterin, tanssin ja nukketeatterin parissa. Hänen yhtyeensä AINON soittaa musiikkia, jossa klassinen musiikki, improvisointi ja jazz kohtaavat. Vuonna 2017 hän julkaisi ensialbuminsa Wandering tanskalais-suomalaisella triolla nimeltä Vela.
Lisää tietoa: http://www.ainojuutilainen.com


Petra Vehviläinen on esityksiä, kuvaa ja musiikkia tekevä helsinkiläinen taiteilija (TeM). Hän toimii moninaisesti taiteen eri konteksteissa. Hänen töitään läpileikkaa kiinnostus ekologisiin kysymyksiin ja erilaisiin ei-inhimillisiin toimijuuksiin, välisyyksiin ja suhteisiin. Hänen viimeisimmät työnsä ovat käsittäneet sekä esityksiä että installaatioita, mm. Kiasma-teatterissa, Baltic Circle-festivaaleilla, FRISE Galleryssa Hampurissa sekä jalkautuen erilaisiin julkisiin ja puolijulkisiin tiloihin, mm. kauppakeskukseen ja parkkihalliin.
Lisää tietoa: http://www.petravehvilainen.com