AJANKOHTAISTA

Tapulikaupungin ja Malminkartanonhuipun teokset on nyt avattu! /// New pieces in Tapulikaupunki and Malminkartanonhuippu have now been opened!
24.4.2020

Kuva: Petra Vehviläinen

Avasimme huhtikuussa kaksi uutta teosta, toisen Tapulikaupunkiin ja toisen Malminkartanonhuipulle. Jälkiä Tapulikaupunki sijaitsee Ajurinaukiolla Tapulikaupungin kirjaston ovea vastapäätä ja Jälkiä Malminkartano sijaitsee Malminkartanonhuipulla kävelypolun vieressä. Teoksista löytyy internetosoite, jonka avaamalla ääniteos on kuunneltavissa. Kokeaksesi teokset tarvitset älypuhelimen tai -tabletin, jossa on internetyhteys, kuulokkeet ja sään mukaiset varusteet. Ääniteosten kesto on noin 35 minuuttia ja sen aikana on mahdollista liikkua ympäröivässä maisemassa. Teokset voi käydä kokemassa mihin vuorokaudenaikaan tahansa omien aikataulujen mukaan. Teokset ovat saatavilla sekä suomeksi että englanniksi vuoden 2021 loppuun saakka.

Jälkiä Tapulikaupunki ja Jälkiä Malminkartano ovat osa 14-osaista ääniteossarjaa, joka levittäytyy ympäri Helsinkiä vuosina 2019-2021. Jälkiä Kruunuvuorenranta avattiin maaliskuussa 2020 ja Jälkiä Suomenlinna avattiin kesällä 2019. Vuoden 2020 aikana avataan teokset Kulosaareen, Jakomäkeen, Haagaan, Annalaan sekä kaksi jo aiemmin valmistunutta teosta Vuosaareen ja Itäkeskukseen. Jos haluat kokea teoksen Itäkeskuksessa tai Vuosaaressa, ota meihin yhteyttä niin voimme antaa sinulle suoran linkin teoksen kuuntelua varten.

Ääniteosten tarkemmat sijainnit ja kartta löytyy osoitteesta:
https://jalkia.com
Työryhmä: Petra Vehviläinen ja Aino Juutilainen
Sähköposti: jalkiateos@gmail.com
Teosten asennus: Lauri Myllylahti
Teos toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.
Tuotanto: teatteri Circus Maximus (http://circusmaximus.fi)
Projektia tukee Koneen Säätiö ja Helsingin kaupunki
#rohkeaavaus


Jälkiä Kruunuvuori on avattu Kruunuvuorenrantaan! /// Jälkiä Kruunuvuori has been opened in Kruunuvuorenranta!
26.3.2020

Kuva: Petra Vehviläinen

Jälkiä Kruunuvuori ääniteos sijaitsee Kruunuvuorenrannassa Öljysäiliö 468:n läheisyydessä kävelypolun varrella rannassa. Teoksesta löytyy internetosoite, jonka avaamalla ääniteos on kuunneltavissa. Kokeaksesi teoksen tarvitset älypuhelimen tai -tabletin, jossa on internetyhteys, kuulokkeet ja sään mukaiset varusteet. Ääniteoksen kesto on 32 minuuttia ja sen aikana on mahdollista liikkua ympäröivässä maisemassa. Teoksen voi käydä kokemassa mihin vuorokaudenaikaan tahansa omien aikataulujen mukaan. Teos on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi vuoden 2021 loppuun saakka. 

Jälkiä Kruunuvuori on osa 14-osaista ääniteossarjaa, joka levittäytyy ympäri Helsinkiä vuosina 2019-2021. Teoksessa tarkastellaan erilaisia kaupunginosia ja ympäristöjä jälkien näkökulmasta. Teokset sisältävät ääntä, musiikkia ja tekstimateriaalia, jotka ovat syntyneet vuorovaikutuksellisessa suhteessa ympäröivään. Kukin teossarjan osa rakentuu yhdessä ympäröivän kanssa neuvotellen ja improvisoiden, siitä vaikuttuen, ollen jokainen omanlainen kokonaisuutensa. Jälkiä Suomenlinna avattiin kesällä 2019 ja vuoden 2020 aikana avataan teokset Malminkartanon huipulle, Tapulikaupunkiin, Kulosaareen, Jakomäkeen, Haagaan, Annalaan, Vuosaareen ja Itäkeskukseen.

Ääniteoksen tarkempi sijainti ja kartta löytyy osoitteesta:
https://jalkia.com

Teos toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.
Tuotanto: teatteri Circus Maximus ry (http://circusmaximus.fi)
Projektia tukee Koneen Säätiö – Kone Foundation 
#rohkeaavaus

****

Jälkiä Kruunuvuori is located in Kruunuvuorenranta near Oil Tank 468 along a footpath at the shore. The piece contains an internet address from where you can open the audio track. To experience Jälkiä Kruunuvuori, you need a smartphone or a tablet with internet access, headphones and weatherproof clothes. The duration of the piece is 32 min and during that you can wander in the surrounding landscape. You can experience Jälkiä Kruunuvuori at any time of the day according to your own schedules. The piece is available in both Finnish and English until the end of 2021.

Jälkiä Kruunuvuori is a part of the series that includes 14 individual sound art pieces spreading around Helsinki in 2019-2021. Jälkiä (meaning “traces” or “tracks”) sound art serie observes different districts and environments from the point of traces. Pieces include sound, music and text that were born in a dialogue with the environment. Every part of the series is constructed in interaction with the surrounding, influenced by it and improvised with it, each being a unique entity. Jälkiä Suomenlinna was opened in the summer 2019 and in 2020 new pieces will be opened in Malminkartano, Tapulikaupunki, Kulosaari, Jakomäki, Haaga, Annala, Vuosaari and Itäkeskus.

For a more detailed location, please visit:
https://jalkia.com

In cooperation with the Helsingin kaupunginmuseo.
Production: Circus Maximus ry (http://circusmaximus.fi)
The project is supported by Koneen Säätiö – Kone Foundation
#rohkeaavaus


Kuva: Petra Vehviläinen

Avajaisperformanssi, Suomenlinna
Ke 10.7.2019 klo 17, kesto noin 60 min
Lähtö Linnabaarin edestä.
Tapahtuma on ilmainen

Jälkiä Suomenlinna on ääniteos, jonka päämääränä on  kartoittaa jälkiä, joita jätämme ympäristöömme, kuin myös jälkiä joita ympäristömme jättää meihin. Teos käsittelee sitä minkälaisessa vuorovaikutussuhteessa olemme ympäristömme kanssa. Teoksen tarkoitus onvirittää ekologista herkkyyttä ja luoda kokemus kuulumisesta ja mahdollisuudesta vaikuttaa tilaan, jossa elämme.

Avajaistapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus kokea osia teoksesta vuorovaikutuksessa taiteilijoiden kanssa. Tapahtumaan sisältyy kävelyä, live-musiikkia, pysähtymistä ja moniaistista havainnointia. Ota mukaan sään mukaiset varusteet.